Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Σκιτσάροντας ένα ζωντανό μοντέλο - Sketching a live montel

Ναι, σωστά καταλάβατε.. ήρθε η ώρα να σκιτσάρω ένα ζωντανό μοντέλο!!! Μερικούς μήνες νωρίτερα και μόνο στο άκουσμα αυτών των λέξεων με έπιανε κρύος ιδρώτας, το θεωρούσα υπερβολικά δύσκολο, να όμως που με τις σωστές οδηγίες από τη δασκάλα μου το έκανα και αυτό!!!
Το αρχικό σκίτσο το έκανα με μολύβι ΗΒ στη συνέχεια χρησιμοποίησα 4Β και στο τέλος επέλεξα χρωματιστά μολύβια για να ολοκληρώσω το έργο μου. Ακολουθεί η προσπάθειά μου:
και με auto correct

I made the above sketch from a live model and it was my first time. I used HB and 4B pencils and when it was ready i used colored ones.

13 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΜΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ,ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ .ΦΙΛΙΑ.jeny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ αξιολογη προσπαθεια κατερινακι!!!!ετοιμασου να μου κανεις κι εμενα το πορτραιτο φορωντας το μαγικο μου καπελο!(ειμαι νεραιδομαγισσα να μη ξεχνιομαστε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερινα καλησπερα! χτες ελαβα τα πρισμακολορ μολυβια που σου ελεγα και μολις τα δοκιμασα! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!! κατι αναμεσα σε παστελ-ξυλομπογια και κηρομπογια!!!! θα ξετρελαθεις! δεν εχουν αδικο λοιπον στην αμερικη που τα χρησιμοποιουν! ειδικα στη σκιαση ειναι το κατι αλλο! τωρα ειδικα εσυ που πειραματιζεσαι με διαφορα σου συνιστω να τα παρεις!!!!ασε πια κατι χρωματα! εγω πηρα την κασετινα με τα 48 αλλα εχει μεχρι και κασετινα με 120!!!!!ειναι βεβαια ακριβα τα πηρα με τα μεταφορικα μαζι γυρω στα 60 ευρω!!! αξιζει ομως! φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα κορίτσια!!
    Συγνώμη για την καθυστέρηση στην ανάρτηση των σχολίων σας αλλά κάναμε ένα ταξιδάκι αστραπή στην Αθήνα και επιστρέψαμε πριν λίγη ώρα.

    Λοιπόν, Τζένη και Ελένη πολύ ευχαρίστως να σας κάνω το πορτραίτο!!! απλά καλό είναι να περιμένετε λίγο να εξασκηθώ πρώτα :)
    Ειδικά με σένα Ελένη μου, θα είσαι η πρώτη "Νεραϊδομάγισσα" που θα της κάνω το πορτραίτο!!!!

    Ελένη, με βάζεις σε πειρασμό μ' αυτά τα μολύβια!! Θα ρωτήσω τη δασκάλα μου κι αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω στις εργασίες που κάνουμε τότε θα τα παραγγείλω :) Φιλιά!!!

    PS: περιμένω να δω τα σχέδια σου μ' αυτά τα μολύβια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια,
    τα χρωματιστά μολύβια είναι της CARAN D' ACHE
    είναι ελβετικά, και υπάρχουν στην Ελλάδα στο Art Center. πριν τα παραγγείλετε ρωτήστε πόσο κάνουν και εδώ, δεν θυμάμαι.
    Είναι επαγγελματικά και είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν.
    Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το δυνατό χρώμα και ο άψογος τρόπος που κυλά η μύτη πάνω στο χαρτί.
    Αλλά εξίσου καλά είναι και όλα τα μολύβια της Derwent... κορυφαία και αυτά!!
    η επόμενη πολύ καλή επιλογή είναι τα polychromos / Faber castel
    που μπορείτε να τα βρείτε και σε μεμονομένα χρώματα.
    Αυτά...
    καλή εβδομάδα σας εύχομαι!!

    Το artcenter θα το βρείτε στο Εικαστικό Καφενείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριέλα,

    Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου γιατί μόνη μου δεν έβγαζα άκρη με τα συγκεκριμένα μολύβια. Θα μάθω τιμές και για τα Derwent και ανάλογα θα επιλέξω.
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερίνα καλως σε βρήκα.Δεν εκπλήσσομαι που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες.Βλέπεις είμαστε και οι δύο Αιγόκεροι.Πολύ μου αρέσουν τα έργα σου.Εσύ φυσικά είσαι πολύ προχωρημένη.Πάντως η ζωγραφική είναι ένα χόμπυ που μπορείς να το πάρεις μαζί σου. Μπλόκ, χρωματιστά μολύβια ακουαρέλλας, μολύβι, ξύστρα γόμα.Για το κόσμημα και το ντεκουπάζ που κάνω πρέπει να κουβαλάω μία βαλίτσα.Χάρηκα που σε γνώρισα και θα τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς όρισες και εδώ Εριφύλη. Έχουμε ακόμα ένα κοινό έχω σπουδάσει οικονομικά και παλαιότερα εργαζόμουν σε λογιστήριο.
    Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω πολλά για την τέχνη του κοσμήματος και του ντεκουπάζ, αλλά μέσα στο διαδίκτυο έχω βρει αρκετά blog και κατά συνέπεια ανθρώπους που ασχολούνται μ' αυτά και φτιάχνουν αριστουργήματα.
    Χάρηκα που πέρασες και από εδώ και φυσικά θα τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερινάκι, αν και δεν έχω γνώσεις ζωγραφικής, νομίζω πως τα πηγαίνεις τέλεια! Εύχομαι ακόμα πιο όμορφες και πολύπλοκες δημιουργίες!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ Νάντια μου, προσπαθώ για το καλύτερο και εξασκούμε όσο πιο πολύ γίνεται.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βλέπω πολύ μεγάλη πρόοδο!! Μπράβο!! Συνέχισε με όρεξη και δύναμη, νομίζω ότι τα καταφέρνεις θαυμάσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο! πολύ καλό!!!!
    Άντε να σου στείλω κι εγώ μια φωτό μου να με σκιτσάρεις :))
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπέττυ μου, χαίρομαι που το λες εσύ αυτό γιατί οι σπουδές σου είναι σχετικές και σίγουρα μπορείς να διακρίνεις αν κάποιος τα καταφέρνει ή όχι. Φιλιά!!

    Αστέρι μου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Ευχαρίστως μόλις φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο να σου κάνω το σκίτσο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails