Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Σχεδιάζοντας ένα ανθοδοχείο - Skethcing a vase

Συνεχίζοντας τα μαθήματα σκίτσου, η νέα εργασία είχε σαν θέμα το σχεδιασμό ενός μεγάλου σε μέγεθος αντικειμένου το οποίο έπρεπε να είναι φωτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται ενδιαφέρουσες σκιές.
Επέλεξα ένα κρυστάλλινο βάζο το οποίο τοποθέτησα στο πλάι θέτοντας έτσι το στόμιο του σε διαφορετική θέση. Για να ξεχωρίσω τη μπροστινή πλευρά και να της δώσω μια λάμψη, τράβηξα με τη γόμα κάθετες παράλληλες γραμμές.  Τα μολύβια που χρησιμοποίησα είναι ΗΒ, 2Β και 4Β. Ακολουθεί το σκίτσο:


In this lesson i chose to sketch a crystal vase which i supported it on one side. In order to show the front of the flower pot i pulled with the rubber vertical straight lines. I used HB, 2B, 4B pencils.


Update - Ενημέρωση 19/05/2010


Ύστερα από παρακίνηση της δασκάλας μου σχεδίασα πάνω στο βάζο τις σκιές που δημιουργούνταν από τα γύρω αντικείμενα. Ακολουθεί η φωτογραφία του ανθοδοχείου και το νέο σκίτσο.6 σχόλια:

 1. Κατερίνα μου καλησπέρα!!!
  Μπορεί να μην είμαι ειδικός, όμως βλέπω πολύ μεγάλη βελτίωση... Είσαι πάρα πολύ καλή, και στο σχέδιο!!!(Εγώ εκεί υστερώ, στο μολύβι...)

  Η δασκάλα σου θα πρέπει να είναι πολύ περήφανη και εσύ ακόμα περισσότερο!!!

  Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρύσα μου πάντα έχεις κάτι καλό να μου πεις, σ' ευχαριστώ!!
  Το σχέδιο με δυσκολεύει απλά είμαι επιμελής μαθήτρια.
  Η δασκάλα μου είναι ευχαριστημένη και εγώ προσπαθώ για το καλύτερο. Κάτι επίσης σημαντικό είναι πως με τη ζωγραφική χαλαρώνω, ονειρεύομαι και νιώθω ελεύθερη να δημιουργώ αυτό που αισθάνομαι.

  Φιλάκια και περιμένω να δω στο blog σου και τις δικές σου προσπάθειες στη ζωγραφική!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σου! Μ' αρέσει πολύ το σχέδιο αυτό, λάμπει! Πολύ επιτυχημένο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα Ανεράιδα, χαίρομαι που σου αρέσει το σχέδιο και ιδιαίτερα που λες πως λάμπει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails