Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ακουαρέλες και μια πλαστική σακούλα....

Η τελευταία εργασία στο μάθημα της ζωγραφικής είχε να κάνει με την τεχνική της πλαστικής σακούλας! Μπορεί να σκέφτεστε πως έκανα λάθος αλλά.. όχι! Οι οδηγίες της Μαριέλας ήταν σαφείς, να πάρουμε τις ακουαρέλες μας, να φτιάξουμε χρώματα πολύ αραιωμένα και να τα περάσουμε πάνω σε ένα ειδικό χαρτί. Στη συνέχεια και πριν στεγνώσουν τα χρώματα να σκεπάσουμε με μια λεπτή πλαστική σακούλα το χαρτί και να φτιάξουμε αρκετές ζάρες (σχήματα), τέλος να βάλουμε από πάνω βιβλία και να τα αφήσουμε για μια μέρα περίπου ώστε να στεγνώσει καλά το χρώμα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, στη δική μου περίπτωση, είναι το παρακάτω:
Το μελέτησα λίγο και διαπίστωσα πως δύο από τα σχήματα μου θύμιζαν έντονα ψάρια και τα υπόλοιπα  τη "βλάστηση" ενός υφάλου (ίσως κοραλλιογενούς) (τα ψάρια ίσως τα διακρίνετε και εσείς το ένα πάνω αριστερά, το άλλο κάτω αριστερά, ακόμα ένα κάτω δεξιά πίσω από τα φύκια). Αντιλαμβάνεστε βέβαια πως θέλει αρκετή φαντασία!
Συνέχισα λοιπόν αλλάζοντας κάποια χρώματα και σχέδια και έφτασα στο τελικό που είναι το ακόλουθο:

Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν αφιέρωσα τον απαιτούμενο χρόνο και το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί, επειδή όμως η τεχνική μου άρεσε πολύ και τη βρήκα αφάνταστα δημιουργική θα την ξανακάνω οπότε θα σας δείξω και πάλι το αποτέλεσμα.

10 σχόλια:

  1. Απίστευτο!!!
    Αυτό δεν το είχα ξανακούσει ποτέ... Γι' αυτό λένε "όσο ζω και μαθαίνω"...

    Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν είδα την πρώτη φωτογραφία, και πριν διαβάσω τι έγραφες, ψάρια διέκρινα... μετά είδα τη δεύτερη και το επιβεβαίωσα... οπότε μάλλον την ίδια φαντασία διαθέτουμε. Μόνο που εσύ τουλάχιστον την καλλιεργείς, εγώ να δούμε πότε θα το κάνω...

    Όσο για το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, δεν βλέπω τι δεν σε ικανοποιεί???

    Κατερινάκι συνέχισε έτσι, έχεις πολλά να δώσεις... είσαι μεγάλο ταλέντο!!!

    Φιλάκια, καλό μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ωραια ιδεα!!!!ειναι τελεια τεχνικη για φοντο στις σελιδες μου!!!πες στη δασκαλα σου ποσο inspiring ειναι! κι εσυ φυσικα που το εκανες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως είναι η μοναδική τεχνική με την οποία θα μπορούσα ακόμα κι εγώ να ζωγραφίσω!!!!!
    Έτσι που πας, σύντομα θα κάνεις έκθεση με τα έργα σου στην περιοχή μας, πράγμα το οποίο αξίζεις πραγματικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερίνα και εγω πρώτη φορά άκουσα αυτή την τεχνική, αλλά εντυπωσιάστηκα με το αποτέλεσμα.
    Φαίνεται οτι είναι εκπαιδευμένο και το δικό μου μάτι γιατί ψάρια είδα στην σωστή θέση.
    Θα τολμούσα να σου πρότεινα στην επόμενη προσπάθεια μην κάνεις τόσο έντονα τα χρώματα.
    Γνώμη μου, δεν είσαι υποχρεωμένη να την ακούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια!!

    - Χρύσα μου, καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα που σημαίνει πως ο χρόνος σου είναι περιορισμένος παρόλα αυτά θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και θα αφιερώσεις χρόνο και στην ζωγραφική που τόσο αγαπάς!! Αυτό που δεν μου αρέσει στον πίνακα είναι τα χρώματα, έπρεπε να τα είχα διατηρήσει σε παλ τόνους.. (Κάτι που πολύ σωστά παρατήρησε και η Χαρά).


    - Ελένη μου χαίρομαι που σε ενέπνευσε αυτή η τεχνική και είμαι σίγουρη πως θα κάνεις θαύματα στις σελίδες σου!! Περιμένω να τις δω!!

    - Λίλα μου, φυσικά και να δοκιμάσεις να ζωγραφίσεις μ' αυτή την τεχνική, είμαι σίγουρη πως θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!!! Όσο για την έκθεση μακάρι να τα καταφέρω...

    - Χαρά μου, χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα και συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρηση σου για τα χρώματα, ένας από τους λόγους που δεν τρελάθηκα με τον πίνακα είναι τα χρώματα του, έπρεπε να τα είχα διατηρήσει σε παλ τόνους!!

    Εύχομαι καλή εβδομάδα σε όλες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:))))
    ΦΟΒΕΡΗ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ!!!ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πω! είναι πάρα πολύ όμορφο και όντως έβλεπα ψάρια, πολύ ωραία αυτή η τεχνική.
    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτική τεχνική.Χαίρομαι να συναντω ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες.Συνέχισε αυτό που κάνεις.Στα έργα σου φαίνεται η εξέλιξή σου.Εξάλλου είσαι πολύ νέα ακόμα.Εχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου να γίνεις ΑΣΤΕΡΙ.Θα ξεκινήσω και εγώ μαθήματα με την Μαριέλα.Αυτά που κάνουμε τώρα είναι της πλάκας.Γενικές γνώσεις, λίγο απ' όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερίνα είχα διαβάσει στην Μαριέλα ότι κάνουν και αυτή την τεχνική όπως και τα χαρτονάκια, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως γίνεται.Καταπληκτική ιδέα.Και πολύ καλό το αποτέλεσμα.Αφήνει ελεύθερη την φαντασία.Οσο για το χρώμα και εγώ θα το προτιμούσα πιό πάλ, αλλά μην ανησυχείς,και έτσι είναι πολύ όμορφο. ΄Αλλωστε ο καλλιτέχνης που το έφτιαξε, έτσι το ήθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εριφύλη καλησπέρα,
    Ένα ταξιδάκι στην Αθήνα με έκανε να καθυστερήσω να αναρτήσω τα σχόλια σου και βέβαια να σου απαντήσω, τώρα όμως επέστρεψα δριμύτερη :).
    Αρχικά σ' ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια και χαίρομαι που βλέπεις βελτίωση, ωστόσο αυτό το έργο αν και έγινε με μια τεχνική πολύ όμορφη και δημιουργική η έλλειψη χρόνου και αφοσίωσης είχε το αποτέλεσμα που βλέπεις.
    Όταν ξεκινήσεις τα μαθήματα με τη Μαριέλα πραγματικά θα βρεθείς σε άλλο τεχνικό επίπεδο αλλά επίσης θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις/εξελίξεις το ταλέντο σου. Εγώ είμαι κατενθουσιασμένη και χαίρομαι που θα έχω και σένα για να ανταλλάσσουμε απόψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails