Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ηλιόλουστη Ύδρα

Καλό μήνα φίλοι μου, επιτέλους ήρθε η Άνοιξη. Μια βόλτα στη φύση ήταν αρκετή για να πεισθώ! Οι ανεμώνες έχουν ήδη ανθήσει και η γη έχει στρωθεί με ένα ροζ-μοβ χαλί. Υπέροχα!
Ευκαιρία να σας δείξω τον πίνακα που έφτιαξα πριν λίγο καιρό. Αναφέρεται στην Ύδρα που ως γνωστό εμπνέει τους καλλιτέχνες με την ομορφιά της. Χρησιμοποίησα ακρυλικά χρώματα πάνω σε καρτολίνα με διάσταση 40 x 50 εκ.


Εύχομαι σε όλους καλή εβδομάδα!

Κατερίνα


24 σχόλια:

  1. Γεια σου Κατερίνα...είναι όμορφος ο πίνακάς σου,όπως και η Ύδρα μας.Τα χρώματα σου μου αρέσουν πολύ!Μια ζωγραφιά γεμάτη φως!Τα φιλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ, Μαρία μου, που σ' αρέσουν τα χρώματα του πίνακα. Άργησα, λίγο, να νιώσω άνετα με τα χρώματα και τους διαφορετικούς τους τόνους. Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα,υπέροχος,φωτεινός ο πίνακάς σου,όπως και η Ύδρα,που πάντα εμπνέει!
    Μ΄αρέσουν τα χρώματα και η πινελιά σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου :) χαίρομαι που παρατήρησες τις πινελιές μου, πειραματίζομαι μ' αυτές και ψάχνω τρόπους για ποικιλία και εκφραστικότητα. Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  3. Κατερίνα υπέροχος πίνακας,ιδανικός για ένα χρωματιστό καλωσόρισμα της Άνοιξης με τα ίδια της τα χρώματα

    Μια υπέροχη Άνοιξη εύχομαι γεμάτη χρώματα κι αρώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Silena πράγματι τα χρώματα της Άνοιξης ήταν το ζητούμενο, εξάλλου τόσο το πράσινο όσο και το μπλε είναι από τα αγαπημένα μου. Πιστεύω πως μπαίνοντας η Άνοιξη θα με εμπνεύσει και για άλλα χρώματα. όπως το ροζ, μοβ κλπ. Εύχομαι και σε εσένα μια λουλουδένια Άνοιξη!!

      Διαγραφή
  4. Πανέμορφος Κατερινάκι μου, ζεστός, ανοιξιάτικος, χαρούμενος ο πίνακάς σου!!!

    Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Χρύσα μου. Πρέπει να σου πω πως θέλω να ζωγραφίσω τοπία και από τον Πόρο απλά δεν μου έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία για μια επίσκεψη με την φωτογραφική μου μηχανή :)
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ; ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΖΕΤΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΙΟΣΤΟ ΣΟΥ ΜΕΛΟΣ! ΧΙ ΧΙ ΧΙ!!!!!!!! ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!!!!!!!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΑΚΟΜΑ...ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ; ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Έφη!!! Ναι, είσαι το 200ο μέλος :)επιτέλους στρογγύλεψε ο αριθμός των μελών!!
      Να δοκιμάσεις τα ακρυλικά χρώματα, είναι πολύ πιο εύκολα στη χρήση από τα λάδια και με μια σωστή ποιότητα χρώματος μπορείς να πετύχεις φωτεινότητα και λάμψη.
      Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  6. Μπράβο Κατερίνα, ενθουσιάστηκα.... βλέποντας αυτό το αποτέλεσμα...
    θυμάμαι πόσο σου αρέσει να ζωγραφίζεις την Ύδρα...
    πάρα πολύ καλός!! ωραία χρώματα, σύνθεση, τεχνική, σωστή προοπτική!!
    σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριέλα μου, χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκεις στο έργο μου τόσα θετικά σημεία. Κάθε φορά που έχω δικό σου σχόλιο αγωνιώ να το διαβάσω και περιττό να σου πω πόσο χαίρομαι όταν γράφεις τόσο καλά πράγματα. Προσπαθώ να έχω συνέχεια στο μυαλό μου τις συμβουλές σου.
      Πολλά φιλιά. (σου χρωστάω ακόμα το τελευταίο μάθημα του σχεδίου, δεν το έχω ξεχάσει :) ).

      Διαγραφή
  7. Πόσο φωτεινός πίνακας! Η Ύδρα είναι η αδυναμία σου Κατερίνα μου; Φαίνεται πόσο την αγαπάς:-)

    Καλή συνέχεια!
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Margo μου, ναι, αγαπάω την Ύδρα και σε κάθε γωνιά της βρίσκω και από ένα θέμα. Δεν είναι όμως το μόνο μέρος που προσφέρει τόση ομορφιά :) Χαίρομαι που σου άρεσε ο πίνακας, πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ καλή η επιλογή της Ύδρας! Αλλά και η ζωγραφιά σου, αντάξια της ομορφιάς της! Η κάθε μια από τις πινελιές σου, βγάζει αγάπη για την ανοιξιάτικη φύση της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελίνα μου σ' ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Είναι αλήθεια πως όταν ζωγραφίζεις ένα θέμα που αγαπάς αυτό βγαίνει προς τα έξω. Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Mπράβο φίλη Κατερίνα κατάφερες με το ταλέντο και την αγάπη σου για την τέχνη να γεμίσεις φως και χρώματα τις οθόνες των υπολογιστών μας !!!
    Η καλύτερη υποδοχή της Άνοιξης !!!
    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο, φαίνεται πως για αρκετό ακόμα καιρό θα βλέπουμε χρώματα και φως μόνο μέσα από τον υπολογιστή μας καθώς η Άνοιξη μας το έσκασε!! Χαίρομαι όμως που συνεισφέρω σ' αυτό με την τέχνη μου. Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη!!!

      Διαγραφή
  10. Κατερίνα μου καλημέρα και καλώς σε βρήκα!!!! άξια τα χεράκια σου πανέμορφα τα αποτελέσματα!!! η δε Ύδρα γοργόνα μάγισσα που σε μαγεύει να πας κοντά της!!! έχω την τύχη να έχω πάει πάρα πολλές φορές!!!
    Όταν λες Ερμιονίδα εννοείς την Ερμιόνη;;; αν ναι η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί από εκεί ήταν η καταγωγή του μπαμπά μου!!!
    Αν θέλεις έλα από το σπιτάκι μου θα σε περιμένει γλυκάκι!!!
    καλή Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Βαλάντη!!! Χαίρομαι που σου αρέσει η τέχνη μου. Η Ύδρα πράγματι είναι τόσο όμορφη που σε καλεί κοντά της πολλές φορές!!
      Σχετικά με την ερώτηση που μου έκανες, εμείς ζούμε στην Κοιλάδα που είναι το επίνειο του Κρανιδίου. Η Ερμιόνη, η Κοιλάδα και όλα τα υπόλοιπα χωριά ανήκουν στην Ερμιονίδα. Επισκέπτεσαι την περιοχή? Το καλοκαίρι ειδικά είναι πολύ όμορφα με μόνη εξαίρεση την πολύ ζέστη.
      Θα χαρώ να τα ξαναπούμε. Κλείνω τώρα για να επισκεφτώ το σπιτάκι σου (έχω αδυναμία στα γλυκά!!) Καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  11. Ωραία, χαρούμενη, ανοιξιάτικη ζωγραφιά. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ύδρα αλλά εδώ πάνω στη Θεσσαλονίκη είμαστε Λονδίνο εδώ και μήνες. Δέκα μέρες τώρα ρίχνει εκείνο το εκνευριστικό τσικ-τσικ ψιλόβροχο, που αποδιώχνει μελισσάκια και άλλα έντομα να μυρίσουν τα ολάνθιστα δεντράκια του μπαλκονιού μου για να γίνει επικονίαση. Που θα πάει, πιστεόυμε πως σε λίγο θα μπει πραγματικά η άνοιξη κι εδώ. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, Ντίνο και εδώ στην Ερμιονίδα χάλασε ο καιρός και από κει που είχαμε ζέστη και ήλιο έχουμε κρύο και παγωνιά. Σε πείσμα όμως όλων η Άνοιξη θα κάνει το θαύμα της. Να είσαι καλά και να έχεις μια δημιουργική εβδομάδα!!

      Διαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails