Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο κόσμος των ζώων: Λαγός ο γοργοπόδαρος!!!

Φίλοι μου, μήπως πρέπει να το βάλουμε στα πόδια; Μήπως να τρέξουμε να "κρυφτούμε" μακρυά απ' αυτά τα αίσχη; Ή να το παλέψουμε; 
Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα...... 


Επέλεξα όμως να μελετήσω τον χαριτωμένο λαγό που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ελίσσεται με γοργό ρυθμό κάθε φορά που νιώθει να απειλείται. Ενθουσιάστηκα με τα στάδια αυτού του πίνακα και διαπίστωσα πως σαν θέμα είναι αγχολυτικό και πολύ ενδιαφέρον. Σκέφτομαι να κάνω το ίδιο και με άλλες χαριτωμένες υπάρξεις του ζωικού βασιλείου... για να δούμε... 


Η συγκεκριμένη δουλειά είναι ιδιαίτερη και χρονοβόρα (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε). Επέλεξα ένα χοντρό χαρτί πάχους 300 γρ. ειδικό για χρώματα νερού, έκανα ένα αχνό σκίτσο του θέματος και πέρασα ένα χέρι ακουαρέλες. Ακολούθως χρησιμοποίησα μαρκαδόρους (με λεπτή μύτη) και σχεδίασα τις λεπτομέρειες του τοπίου και του ζώου με μικρές γραμμούλες τη μια κοντά στην άλλη, ολοκλήρωσα με κάποιες πινελιές ακρυλικού χρώματος. Η διάσταση είναι 20 x 30 εκ.


αρχικό στάδιο


Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Κατερίνα


15 σχόλια:

  1. Μπράβο Κατερίνα μου, δυσκολεύομαι πολύ να μην σχολιάσω ότι η τεχνική σου είναι 'άψογη!!! και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό!
    Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριέλα μου θα πω ακόμα μια φορά ότι με βοήθησες πάρα πολύ με τα μαθήματα!!! Η συγκεκριμένη δε τεχνική είναι από τις αγαπημένες μου!!!
      Λένε πως οι μαθητές παίρνουν από τους δασκάλους τους :)
      Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα μου είναι Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Ο. Και φυσικά όταν στην συγκεκριμένη ανάρτηση υπάρχει και σχόλιο της δασκάλας μας, τα δικά μας απλώς.....περιττεύουν.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εριφύλη μου αρχικά σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, θέλω όμως κι εγώ να συμφωνήσω με το σχόλιο της Μαριέλας πως όλων οι γνώμες είναι σημαντικές και έχουν αξία!!! Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και σου εύχομαι μια δημιουργική εβδομάδα!!!! Φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Τέλειος ο λαγός σου!!!

    Καλή εβδομάδα Κατερίνα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Εριφύλλη...
    τα σχόλια σας καθόλου δεν "περιττεύουν"....
    είναι 'όλα το ίδιο σημαντικά!!
    σας φιλώ και τις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χαριτωμένος ο γοργοπόδαρος λαγός σου και σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική !!!
    Μπράβο Κατερίνα !!!
    Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Στέλιο για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε η δουλειά μου!!! Καλή εβδομάδα με πολύ δημιουργία!!!!

      Διαγραφή
  6. ΚΑΤΕΡΙΝΑ μου ο λαγος σου δεν μπορεί να το βάλει στα πόδια οπως θα θέλαμε να το κάνουμε όλοι απο εδω...αλλα ειναι πολύ ομορφος ετσι που στεκεται...για τεχνικές της ζωγραφικής ειμαι άσχετη..αλλα μου αρέσουν πολύ οι πίνακες και πάντα τους θυαμάζω ότι θεμα και να έχουν..φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαραγδένια, έτσι όπως πάνε τα πράγματα προβλέπω πως θα ζωντανέψει ο λαγός και με ένα πήδο θα βγει από το χαρτί και θα εξαφανιστεί...
      Όπως και να έχει όμως χαίρομαι που σου αρέσουν οι πίνακες ζωγραφικής και φυσικά ο λαγός μου :)
      Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  7. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟΣ!!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περασα να ευχηθω να περασεις καλες αποκριες και καλη καθαρα δευτερα με υγεια και καλη παρεα!!Πανεμορφος ο λαγος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails