Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ζωγραφίζοντας το πέτρινο γεφύρι του Ζιάκα - Painting a stone bridge

Σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί ο κύκλος μαθημάτων ζωγραφικής που ξεκίνησα πριν περίπου ένα χρόνο. Οι απαιτήσεις της δασκάλας μου έχουν αυξηθεί και για τις εργασίες χρειάζεται η εφαρμογή όλων όσων έχουμε μάθει μέχρι τώρα.
Ο πίνακας που θα δείτε αφορά τη δημιουργία εστιακού σημείου στο έργο. Το προσχέδιο του θέματος το έχετε δει, είναι το σκίτσο που "κέρδισε" τις εντυπώσεις στην ψηφοφορία που έγινε στο άρθρο "κυριακάτικα σκίτσα Νο 5" και δεν είναι άλλο από το πέτρινο γεφύρι του Ζιάκα, χτισμένο πριν το 1885. (στο Νομό Γρεβενών, για περισσότερα διαβάστε εδώ)
Το έργο έγινε με την τεχνική "χαρτονάκια", δούλεψα πάνω σε καμβά μεγέθους 45χ60.5 cm τον οποίο αρχικά πέρασα με αραιωμένο ακρυλικό χρώμα (ανοιχτό γαλάζιο για τον ουρανό και το ποτάμι και κίτρινο σε διάφορες αποχρώσεις για τα δέντρα). Συνέχισα με ακρυλικά χωρίς να τα αραιώνω και χρησιμοποιώντας αντί για πινέλα μικρές λωρίδες εύκαμπτου χαρτονιού σε διάφορα μεγέθη. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε περισσότερη ένταση και το έργο γίνεται εκφραστικό. (Αν το δείτε από κοντά είναι ανάγλυφο)

Συγχωρήστε με για την ποιότητα της φωτογραφίας, προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.

Here I am my blog friends with the painting i had promised you in Sunday sketches 5. Most of you had voted this one to become a painting. It's an old stone bridge constracted before 1885 located in Sierra Pindos, Greece.
This time i used a different technique that requires little pieces of flexible board instead of paint brushes. I used acrylic colours that i didn't diluted and a canvas 45x60.5 cm. I hope you like it :)

13 σχόλια:

  1. Katerina!Ειναι τελειο σε ολα!!!μπραβο και παλι μπραβο!
    Καλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα μου όπως ξέρεις, δεν είμαι ειδικός απλά μου αρέσει η ζωγραφική και απ' όσο μπορώ να καταλάβω στο διάστημα που "γνωριζόμαστε" έχεις πολύ μεγάλη βελτίωση.
    Και δεν στο λέω απλά για να αφήσω ένα σχόλιο, αλλά γιατί πραγματικά το βλέπω και το πιστεύω...
    Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε σένα για το ταλέντο και τη θέλησή σου και στην δασκάλα σου, που απ' ότι φαίνεται είναι πάααααρα πολύ καλή και με πολύ μεγάλη φαντασία!
    Μας έχεις δείξει ένα σωρό τεχνικές!!!
    Ευχαριστούμε που ομορφαίνεις τις μέρες μας με τα χρώματά σου...

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατερινακι απιθανο σχεδιο και απιθανα χρωματα! πιστευω πως θα λυπασαι λιγο που τελειωνουν τα μαθηματα ζωγραφικης σου! ειναι τοσο ομορφο να διδασκεσαι και να μαθαινεις νεα πραγματα! ομως πιστευω χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις πως εισαι μια φτασμενη ζωγραφος! συνεχισε να δημιουργεις και ποτε μα ποτε μη σταματησεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα κορίτσια,

    Lourdi, Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου, χαίρομαι που σου άρεσε :)

    Χρύσα μου, σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, χαίρομαι πάρα πολύ όταν διαβάζω τέτοια όμορφα σχόλια και παρατηρήσεις. Η ζωγραφική, όπως έχω γράψει πολλές φορές, είναι μεγάλη αγάπη και αν μ' αυτή καταφέρνω έστω και λίγο να ομορφαίνω τις μέρες μας... τότε, είμαι ευτυχισμένη. Φιλιά

    Ελένη μου, στεναχωριέμαι που τελειώνουν τα μαθήματα, ναι, και ελπίζω να διοργανώσει κανένα κύκλο ακόμα η Μαριέλα :)
    Όσο είμαι γερή θα συνεχίσω να ζωγραφίζω, έχουμε την ίδια αγάπη και ξέρεις πως δεν είναι εύκολο να την αφήσεις.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα, καταπληκτικό.Βλέπω καθημερινά την πρόοδό σου στην ζωγραφική και παίρνω κουράγιο.Πιστεύω τελειώνοντας τα μαθήματα και εγώ, να πλησιάσω το δικό σου επίπεδο.Δεν σου κρύβω ότι σχεδόν καθημερινά σε επισκεπτομαι για να διδάσκομαι από τα έργα σου.Φυσικά δεν αρκούν μόνο τα μαθήματα, χρειάζεται και ταλέντο το οποίο εσύ φυσικά διαθέτεις σε πολύ μεγάλο βαθμο.Εκανες πολύ καλά που έβαλες αυτό το έργο σου, στον τίτλο του ιστολογίου σου.Οφείλω να ομολογήσω ότι το έκανες καλύτερο από την φωτογραφία.Μπράβο και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. it is absolutely wonderful! I love your colors and technique.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εριφύλη, φυσικά και θα δεις μεγάλη πρόοδο με το πέρασμα των μαθημάτων. Έχεις ταλέντο και αυτό φαίνεται από τις εργασίες και τους πίνακές σου. Απόλαυσε τα μαθήματα και όσο μπορείς άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να δημιουργήσει, μη ξεχνάς πως καθένας από εμάς έχει διαφορετικό τρόπο έκφρασης. Το βάζο με τα λουλούδια, για παράδειγμα, που ζωγράφισες με τα χαρτονάκια μ' αρέσει πραγματικά πάρα πολύ!! τα λουλούδια τα βρήκα πολύ εκφραστικά.
    Χαίρομαι πάντως που οι εργασίες μου μπορούν να σου φανούν χρήσιμες.
    Καλή συνέχεια!!

    Tammie, i'm so very happy you like my painting :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατερίνα καλό σου μήνα!με υγεία και ωραίες δημιουργιες.
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ Lourdi, νασαι καλά και να φτιάχνεις όμορφα πλεχτά!! Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eίναι πάρα πολύ όμορφο, πολύ καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I love the colors, and the stone bridge is such a wonderul structure. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Asteri, χαίρομαι που σου αρέσει ο πίνακας :)

    Art2cee2, welcome!! Thank you for your sweet comment, i'm happy you liked it!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Today I am dropping by from Eleni's Birthday Party and will come back tomorrow too! I do however participate in Sunday Sketches (in fact tomorrow's sketch and birthday are combined) so I am thrilled to see your wonderful bridge complete and your birthday post at a Pink Dreamer! Happy Birthday to our Enchanted Pink Dreamer Eleni, Please drop by my Birthday Present at Here's My Birthday Piece!
    http://lenorita-lenoramoore.blogspot.com/2010/11/pink-dreamer-birthday-party-2010.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails