Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Νεκρή φύση - Still life - Natura morta

Η Νεκρή Φύση στην τέχνη απεικονίζει άψυχα αντικείμενα όπως λουλούδια, φρούτα, βάζα, κανάτες, φρουτιέρες κλπ. και εισήχθηκε για πρώτη φορά στην ιταλική ορολογία της τέχνης τον 18ο αιώνα όπου και αποτελούσε, απ' ότι διάβασα, ένα κατώτερο είδος ζωγραφικής που ερχόταν σε αντιπαράθεση με τη natura vivente που είχε ως πρωταγωνιστή της τον άνθρωπο. Προσωπικά λατρεύω τους πίνακες του Vincent Van Gogh, μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε περισσότερα στην διεύθυνση που ακολουθεί :  http://www.vangoghgallery.com/


Προχθές, ξύπνησα με διάθεση να ζωγραφίσω και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μια από τις τεχνικές που έμαθα στα μαθήματα. Έβαλα λοιπόν στο καβαλέτο τη φωτογραφία μιας σύνθεσης (νεκρή φύση) που μας είχε δώσει η δασκάλα, τελάρωσα το χαρτί και ξεκίνησα ζωγραφίζοντας το θέμα με μολύβι ακουαρέλας. Στη συνέχεια πέρασα από πάνω ένα βρεγμένο πινέλο που μετέτρεψε τις μολυβιές σε μορφή ακουαρέλας. Συνέχισα με κανονικές ακουαρέλες και όταν το έργο είχε σχεδόν τελειώσει και στεγνώσει πέρασα από πάνω oilpastel τονίζοντας κάποια σημεία. Το αποτέλεσμα ακολουθεί:
Και μια φωτογραφία ακόμα
Still life in art is painting inanimate objects like fruits, plants etc . It first appeared in the italian art dictionary during the 18th century. Personaly i adore Vincent Van Gogh's still life paintings (see the link above).


For the pears i used one of the techniques i've learned. First i designed them with aquarella pencils then passed over a wet brush and continued using aquarella colors. When the painting was almost ready and dry i used oilpastels to give emphasis. 

13 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΘΕΛΩ ΓΛΥΚΟ !!!! Η ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΜΠΡΑΒΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ jeny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιηγήθηκα για λίγα λεπτά στις σελίδες σου και είδα τα έργα σου, τα οποία μου άρεσαν γιατί είναι ζωγραφισμένα με ευαισθησία, αρμονία χρωμάτων και νομίζω με αγάπη της δημιουργού τους. Μπράβο!!
    Θα σε επισκέπτομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς όρισες!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σου λόγια, αγαπώ τη ζωγραφική και ηρεμώ όταν δημιουργώ, χαίρομαι που αντανακλάται αυτό στους πίνακες.
    Μπήκα και έριξα μια ματιά στο δικό σου ιστολόγιο και το βλέμμα μου το αιχμαλώτισαν οι καρφίτσες σου, είναι τέλειες!!! Θα περιηγηθώ αργότερα με την ησυχία μου και θα σου γράψω σχόλιο. Ειλικρινά χαίρομαι όταν γνωρίζω ανθρώπους που έχουν την ίδια αγάπη για την τέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς τον!! Σ' ευχαριστώ πολύ Σκρουτζάκο, μια ζεστή καλησπέρα κι από εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερίνα,
    Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου. Άν δεν σου κάνει κόπο πέρασε και από το site μου (ύπάρχει σχετικό link στο blog μου)για να δεις και τις εικόνες που έχω ζωγραφίσει.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, μπήκα και στο site γιατί ήθελα να δω τη δουλειά σου, μ' αρέσουν και οι εικόνες!!! Θα σε επισκέπτομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Κατερίνα μου, χαθήκαμε λίγο γιατί ετοιμάζω το πάρτυ της μικρής και δεν έχω πολύ χρόνο....

    Τα αχλαδάκια σου σαν αληθινά, φοβερές οι λεπτομέρειες!!!

    Καλό βράδυ, φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Χρύσα μου, το τρέξιμο είναι για καλό σκοπό και εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!!!!

    Σ' ευχαριστώ για τα αχλαδάκια μου..

    Φιλάκια και καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειναι υπεροχος ο πινακας! τοσο ζωντανα τα χρωματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σ' ευχαριστώ γλυκιά μου, καλή πρωτομαγιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ πολύ Σκρουτζάκο,επίσης καλή εβδομάδα!!! (αν και τα χαμόγελα βγαίνουν με δυσκολία....) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails