Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Σκίτσο και Ανθρώπινες Φιγούρες - Ι

Έφθασε η στιγμή να προχωρήσουμε στο σκίτσο και πιο συγκεκριμένα στο σκίτσο της ανθρώπινης φιγούρας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχα προσπαθήσει. Η σχέση που είχα με αυτό ήταν αποσπασματική και περιστασιακή και αφορούσε αποκλειστικά συνθέσεις λουλουδιών (θα τις ανεβάσω στο blog κάποια στιγμή).
Ακολουθεί η πρώτη  προσπάθεια σύμφωνα με τις οδηγίες της δασκάλας. Για να καταλάβετε   κυκλοφορούσα με το μπλοκ και το μολύβι στην καφετέρια και παρατηρούσα τους ανθρώπους, τον τρόπο που περπατούσαν, που κάθονταν κλπ.... και έκανα το σκίτσο τους. Επίσης μπήκα στο ίντερνετ σε σελίδες με χορευτικές ομάδες και έφτιαξα τους χορευτές σε διάφορες φιγούρες....




Θα επανέλθω με περισσότερες προσπάθειες και ελπίζω καλύτερες απ' αυτές..

6 σχόλια:

  1. ειναι φανταστικα τα σκιτσα σου! μου αρεσει οπως αποδιδεις την κινηση!!!!
    μια απορια παλι! γραφτηκα στη σχολη της σουζι μπλου αν εχεις ακουστα!για το μαθημα ζηταει χρωματιστα μολυβια berol prismacolor. τα εχεις ακουστα; ειναι απλές ξυλομπογιες του εμποριου ή κατι το ιδιαιτερο; εσυ τι μου προτεινεις να παρω; επισης ζηταει να παρω και acrylic glazing liquid! αυτο τι ειναι; δεν το εχω ανακουσει! σε ευχαριστω για την υπομονη και τη βοηθεια!!!καλο σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Welcome Marlow, i visited photosphera and the photo albums are excellent!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μου Ελένη, χαίρομαι που ξεκίνησες μαθήματα έτσι θα ανταλλάσσουμε απόψεις!!!
    Τα χρωματιστά μολύβια που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω,το έψαξα όμως στο internet και υπάρχουν 3 είδη: 1. αυτά που είναι αδιάβροχα και μπορούν να αναμιχθούν μεταξύ τους 2. τα χρωματιστά μολύβια ακουαρέλας, που χρησιμοποιώ κι εγώ και αναμιγνύονται με νερό (εγώ αγόρασα τη 12αδα της faber-castell)και 3. έχει τις απλές ξυλομπογιές. Προφανώς πρέπει να τη ρωτήσεις τι ακριβώς θα κάνετε μ' αυτά τα μολύβια ώστε να μη ξοδέψεις πολλά χρήματα άδικα.
    To acrylic glazing liquid, απ΄όσο γνωρίζω, είναι "τζελ" σε πλαστικά μπουκάλια με μυτερό ρύγχος και αναμιγνύεται με ακρυλικά χρώματα για να επιβραδύνει το χρόνο στεγνώματος.
    Τι να σου πω, η Μαριέλα δεν μας ζήτησε τέτοια πράγματα, μήπως η Σούζυ θέλει να σας δείξει κάποια άλλη τεχνική??? Αν μάθεις πες μου γιατί μου κίνησε την περιέργεια...
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε ευχαριστω πολυ! βασικα νομιζω πως με τα μολυβια αυτα θα ζωγραφιζουμε τα σκιτσα!!!κι εγω δεν τα βολευομαι καθολου γιατι εχω συνηθισει με μαρκαδορους!!!δεν νομιζω να ειναι ακουαρελα! στο σαιτ που εψαξα η κασετινα με τα 76 εχει περιπου 80 ευρω!τι λες εσυ;να τα παραγγειλω ή να παρω κι εγω την κασετινα της φαμπερ καστελ;
    στη σχολη αυτη ειδικευονται στα mix media δηλ.ζωγραφικη με κολαζ και διαφορα υλικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελένη, αφού σκοπός σου είναι να μάθεις και να κάνεις εξάσκηση γιατί να δώσεις 80 ευρώ? Η γνώμη μου είναι να πάρεις φθηνότερα και όταν έχεις τελειοποιήσει την τεχνική σου τότε να πάρεις την καλύτερη ποιότητα.
    Τι άλλο να πω... εγώ δεν θα έδινα 80 ευρώ!! Εκτός αν πάρεις μια κασετίνα με τους βασικούς χρωματισμούς οπότε θα κοστίζει λιγότερα.
    Για να καταλάβεις εγώ αγόρασα από το πλαίσιο με 80 ευρώ ακριβώς, ένα μπλοκ ακουαρέλας καλής ποιότητας, ένα μπλοκ σχεδίου, 1 μαρκαδόρο tombow, ένα μικρό μαρκαδοράκι, ακρυλικά χρώματα (βασική παλέτα), λαδοπαστέλ 24 χρώματα και ένα μικρό κουτί με 12 χρώματα ακουαρέλας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστίες του που έχουν υπογράψει στο blog Ταξίδια συγχαρητήρια και για την photosphera εικόνα, ευχαρίστως αμοιβαία.

    Μια αγκαλιά αγαπητή Κατερίνα και συγχαρητήρια σε εσάς για το ενδιαφέρον blog σας

    Marlow

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποχρώσεις - Shades and colors

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails