Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μια βόλτα σε χιονισμένο τοπίο..... κάπου στη Βάλια Κάλντα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και επιτέλους βοηθάει κι ο καιρός να μπούμε στο γιορτινό κλίμα. Είναι ευκαιρία να μαζευτούμε γύρω από το τζάκι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να απολαύσουμε την οικογενειακή θαλπωρή που τόσο έχουμε ανάγκη. Παράλληλα όμως είναι ευκαιρία και για μένα να ζωγραφίσω τα τόσο αγαπημένα μου χιονισμένα τοπία!! Βλέπετε, ο σύζυγός μου σαν γνήσιο παιδί της Ερμιονίδας λατρεύει τα θαλασσινά τοπία, ξέρετε...βαρκούλες...θαλασίτσα....κλπ. οπότε μόλις με δει να ξεκινάω χειμερινό θέμα μου λέει: "Πάλι χιόνι θα φτιάξεις;  Χάθηκαν οι βάρκες και τα ψαροκάικα;".
Πάντως για να μη λέτε πως δεν του κάνω το χατίρι έχω φτιάξει περισσότερες θαλασσογραφίες!!

Ο πίνακας έχει διάσταση 60 x 45 εκ.  και τα χρώματα είναι λαδιού (oil colours). Εδώ θέλω να επισημάνω πως ο  καμβάς που πλέον χρησιμοποιώ είναι 100% βαμβάκι με λεπτή πλέξη και είναι περασμένος με οργανική ζελατίνη και gesso. Το αποτέλεσμα είναι βελούδινο και με έχει ενθουσιάσει!!


Μ' αυτόν τον πίνακα σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα γεμάτα αγάπη και όμορφες στιγμές.

Κατερίνα 


Update 14/01/2012

Αγαπητοί μου φίλοι με αυτή την ενημέρωση σας δείχνω τις αλλαγές - διορθώσεις  που έκανα στον πίνακα. Έχω βλέπετε το μειονέκτημα να βιάζομαι να σας δείξω τον πίνακα που έχω φτιάξει. Αυτό σημαίνει πως δεν έχω προλάβει να αποστασιοποιηθώ από τη δημιουργία του και να εντοπίσω τις ατέλειες. Με την καινούργια χρονιά αποφάσισα να αφήνω αυτό το περιθώριο και να σας δείχνω τα έργα μου όταν πλέον πιστεύω πως είναι έτοιμα.



Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Baazar του ΕΠΑΛ Κρανιδίου από 16/12-17/12/2011

Αγαπητοί μου φίλοι και συντοπίτες, τα παιδιά της Γ' Λυκείου του ΕΠΑΛ Κρανιδίου, σας προσκαλούν σήμερα και αύριο στην Πάνω Πλατεία στο Κρανίδι, στο Baazar που διοργανώνουν για τη συγκέντρωση χρημάτων για την πενθήμερη εκδρομή τους. Θα βρείτε διάφορα δωράκια για να αγοράσετε και κεράσματα για να γευθείτε. Σας προσκαλώ να τους στηρίξετε!! (Ώρες: Παρασκευή απόγευμα 17:00 - 21:00 και Σάββατο πρωί 9:30 - 14:30)
Στα είδη προς πώληση θα βρείτε και δύο δικούς μου πίνακες:

Την Tinkerbell, με ακρυλικά χρώματα πάνω σε βαμβακερό καμβά μεγέθους 25 x 30 εκ.

και ένα θαλασσινό τοπίο εμπνευσμένο από την Ύδρα, ζωγραφισμένο επίσης με ακρυλικά σε καμβά 25 x 30 εκ.


Καλή επιτυχία!!!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η Tinkerbell ...

Επιτέλους!! Μου έμεινε χρόνος για μερικές επισκέψεις στη blogο-γειτονιά ώστε να θαυμάσω τις κατασκευές σας. Αν και δεν πρόλαβα να αφήσω σχόλια σε όλους, πήρα μια γερή Χριστουγεννιάτικη δόση γεύσεων, χρωμάτων και ιδεών και ανανεωμένη πλέον αποφάσισα να σας δείξω τον πίνακα που έφτιαξα για την Ελένη.
ακρυλικά σε καρτολίνα 
Η χαριτωμένη Tinkerbell πετάει στον ουρανό και ρίχνει λίγη από την αστερόσκονή της στα όμορφα λουλούδια για να ανοίξουν και να ελευθερώσουν την πιο γλυκιά ευωδία......

Εύχομαι καλές Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες!!!!

Κατερίνα

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails